Министерството на търговията на САЩ е обявило, че е включило в

...
Министерството на търговията на САЩ е обявило, че е включило в
Коментари Харесай

САЩ добави в черния списък още седем организации от Китай

Министерството на търговията на Съединени американски щати е оповестило, че е включило в черния лист още седем китайски организации, които имат дейност  в софтуерни браншове.

" Бюрото за промишленост и сигурност (действащо към Министерството на търговията) добави седем китайски организации, занимаващи се със суперкомпютри, в черния лист за осъществяване на активност, която опонира на интересите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ", се споделя в известието от американското Министерство на търговията.

В листата са включени Tianjin Phytium Information Technology, Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center, Sunway Microelectronics, National Supercomputing Center Jinan, National Supercomputing Center Shenzhen, National Supercomputing Center Wuxi, National Supercomputing Center Zhengzhou. " Тези организации вземат участие в основаването на суперкомпютри, употребявани от военните в Китайската национална република и намиращи приложение в модернизацията на армията и в стратегиите за основаване на оръжия за всеобщо заличаване ", допълват от американското комерсиално министерство.

Потенциалът в областта на суперкомпютрите е витално значим за разработките на доста, може би, на съвсем всички модерни оръжия и системи за национална сигурност, такива  като ядреното и свръхзвуковото оръжие. " Министерството на търговията на Съединени американски щати с цялостна мощ ще използва своите компетенции, с цел да попречи на Китай да употребява американските технологии за поддръжка на тези дестабилизиращи действия по модернизацията на армията ", декларира министърът на търговията  Джина Раймондо, чиито думи се цитират в известието. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР